Recept je kombinací několika, které jsem už dřív používala. Korpus je zcela klasický sušenkový. Náplň jsem dělala podle staršího receptu a momentální nálady. Než jsem začala péct, myslela jsem, že ho sem ani nebudu dávat, ale chutnal tak moc, že recept nechci zapomenout. :-)
Recept:
Ingredience:
Sušenkový korpus:
200 g sušenek (používala jsem BeBe)
50 g krupicového cukru
120 g rozpuštěného másla
Na náplň:
500g krémového sýra (Philadelphia, Buko)
250g bílé čokolády
1 vejce
250g jahod
Na dozdobení:
1 sáček dortové želatiny (jahodové)
250 g jahod
Postup:
Zapneme si troubu na 150°C a připravíme formu o průměru 23 cm (vyložíme ji pečícím papírem nebo vymažeme máslem).
Sušenkový korpus:
Rozdrobíme sušenky. Smícháme je s cukrem a zalijeme rozpuštěným, vychladlým máslem. Promícháme, nasypeme do formy a dobře upěchujeme na dno a okraje. Zakryjeme potravinářskou folií a dáme do lednice.
Náplň:
Rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu a necháme ji chladnout. Rozmačkáme si jahody. Krémový sýr rozmícháme dohladka, přidáme k němu vychladlou čokoládu, zamícháme. Přidáme vejce a znovu zamícháme. Na závěr přidáme rozmačkané jahody.
Náplň nalejeme na korpus a dáme péct na cca 60 minut. Dort by se měl být uprostřed ještě lehce hýbat. Necháme vychladnout a dáme do lednice na několik hodin (většinou ho tam nechávám přes noc).
Dozdobení:
Připravíme si dortovou želatinu podle návodu. Na dort naskládáme jahody podle fantazie a zalejeme želatinou. Necháme ztuhnout.
u nás bych se musela upéct, prší tady už měsíc!
OdpovědětVymazatvypadá skvěle :)
jde ten syr nahradit mascarpone?
OdpovědětVymazat