Na přání přidávám i recept na oříškové úly, pokud máte radši kakaové (jako já), pak recept je tu.
U úlů je vždycky oříšek dostat úl z formičky. Osobně používám otevírací formičku a u ní postupuju takhle:
- formičku lehce po stranách zmáčknu,
- dvakrát s ní klepnu o prkénko,
- pokusím se otevřít jednu stranu, většinou to už jde a
- pak už jen párkrát klepnu o prkénko a úl sám vypadne.
A ještě poznámka na závěr - první úl se mi vždycky roztrhne, tak formičku znovu vysypu a zkusím znovu, druhý už většinou funguje.
Recept:
Ingredience:
Těsto:
200 g nastrouhaných vlašských ořechů
210 g moučkového cukru
2 bílky
2 - 4 vrchovaté lžíce strouhanky (přidávat podle potřeby těsta)
Náplň:
100 g másla
100 g moučkového cukru
Rum (dle chuti)
Piškoty (cca 40)
Postup:
Smícháme ořechy, cukr a bílky. Vznikne nám hodně lepivé těsto. Do něj pak postupně přidáváme strouhanku, tak aby hmota přestala lepit a my z ní dokázali tvořit úly. Kolik potřebujeme strouhanky, záleží na velikosti bílku, takže začneme s menším množstvím a přidáváme.
Vytvoříme úly. Formičku na úly vysypeme moučkovým cukrem, natlačíme do ní těsto, prstem v něm uděláme díru a těsto nějak dostaneme z formičky ven. :-)
Úly necháme ztuhnout.
Krém a postup plnění je stejný jako u kakaových.
Utřeme máslo, přidáme cukr a mixujeme, dokud nemáme lehký a světlý krém. Na závěr přiléváme podle chuti rum. Vždy dobře zamícháme a
ochutnáváme.
Do každého úlu dáme dostatek krému, a dole ho uzavřeme piškotem. Osobně na plnění používám cukrářský sáček s větší špičkou, je to rychlejší, ale samozřejmě je možné je mazat nožem. Dáme ztuhnout na chladné místo.
Sledujte mě i jinde
A kdyby se vám chtělo, sledujte mě na facebooku, twitteru, pinterestu, či instagramu. :-)
Sledujte mě i jinde
A kdyby se vám chtělo, sledujte mě na facebooku, twitteru, pinterestu, či instagramu. :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat