Včelí úl pro jednoho dědu včelaře. :)
Uvnitř měl světlý a tmavý korpus - čokoládovo-pivní a piškotový. Krém byl máslovo-čokoládový a tu je na něj recept.
Recept na krém (cca na 1 dort s průměrem 23 cm):
Ingredience:
250 g másla
250 g bílé čokolády
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
Postup:
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a necháme ji vychladnout přibližně na pokojovou teplotu (kdyby byla moc teplá při přidávání k máslu by ho mohla rozpustit). Máslo šleháme několik minut, než zesvětlá. Přidáme do ní čokoládu a šleháme do spojení. Přisypeme cukr a šleháme dál. Nakonec přilijeme vanilkový extrakt a zašleháme.
wow nádhera!!! Opravdu překrásné
OdpovědětVymazat