Na korpus jsem použila můj oblíbený základ pod cheesecake s mandlema a s limetkama jde dohromady taky moc pěkně. Krémovou část jsem připravovala podle Vandy a musím potvrdit, že je výborný, takže pokud jste ho ještě nezkoušeli, hurá do toho. :-)
Recept:
Ingredience:
130 g máslových sušenek
70 g mandlí
90 g rozpuštěného másla
1 lžíce tekutého medu
1 plechovka kondenzovaného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
1 vejce
250 ml limetkové šťávy (potřebovala jsem 7 limetek)
kůra z jedné limetky
Postup:
Mandle a sušenky rozemeleme. Přidáme máslo a vytvoříme drobenku. Na závěr přidáme med. Nasypeme do formy vyložené pečícím papírem a vymazané máslem. Rovnoměrně rozložíme na dno. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na asi 20 minut. Necháme vychladnout.
V misce smícháme kondenzované mléko, vanilkový extrakt a vejce, přilejeme šťávu z limetek a kůru. Celé metličkou promícháme a nalejeme na vychladlý korpus. Dáme péct do trouby (170°C) na 15 - 20 minut. Koláč uprostřed nebude ještě úplně tuhý. Necháme vychladnout a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Vypadá úžasně! A teďka v těch horkých dnech je to ta pravá sladká tečka. Já jsem našla v gurmetu ještě recept na citrónový koláč. Netuším ale kdy se k němu dopracuju :D
OdpovědětVymazatLimetkový páj jsem v práci dělala docela často, až jsem si recept po chvíli docela zapamatovala a jak tak koukám, tak to je trochu více odlišné .. :D Ale zkusím někdy i tuhle verzi a zkusím, co je lepší :D
OdpovědětVymazatKlasicky limetkovy paj to urcite neni. Je to rychla a jednoducha variace. Zkuste a dejte vedet, jaky je vysledek ;)
Vymazatdělala jsem podobný, vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatAhoj. Chtěla jsem se zeptat, zda prosím používáš kondenzované mléko slezené, či neslazené? Je tam rozdíl v konzistenci i chuti :) Děkuji moc.
OdpovědětVymazatAhoj, pouzivala jsem slazene.
Vymazat