neděle 2. září 2012

Jablečný koláč se skořicovo-oříškovou drobenkou

Ochladilo se, už to začíná vypadat, že je tu podzim, moje oblíbené období. Hurá. :-) Takže s radostí začínám podzimně i péct. Určitě i letos přijde hrušková série, ale jako první tu je jablečný koláč se skořicovo-oříškovou drobenkou. 

Jablecny koláč se skořicovo-oříškovou drobenkou



Recept je lehce upravený podle původního z joyofbaking.com. Oříšky bych příště předem opražila, zjemnilo by to chuť.

Jablecny koláč se skořicovo-oříškovou drobenkouJablecny koláč se skořicovo-oříškovou drobenkou



Recept:
Ingredience:
Na těsto:
130 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
60 g másla
100 g krystalového cukru
1 vejce
0,5 lžičky vanilkové esence
80 ml mléka

Na drobenku:
65 g hrubé mouky
0,5 lžičky skořice
40 g másla
70 g cukru
20 g vlašských ořechů (namletých)

2 jablka

Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme si dortovou formu o průměru 20 - 23 cm.

Připravíme si drobenku, smícháme všechny ingredience a žmouláme, dokud nemáme drobenku.

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
V druhé utřeme máslo s cukrem, tak abychom dostali světlou a lehkou pěnu. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a zamícháme. Postupně přidáváme střídavě mouku a mléko a vždy zamícháme. Těsto nalijeme do formy.

Vykrájíme si a vyčistíme jablka, nakrájíme je na cca 0,5 centimetrové plátky a hustě poklademe na těsto. Posypeme drobenkou a dáme péct na 45 - 50 minut. Otestujeme párátkem.

3 komentáře:

  1. miluju jablečné koláče! :)

    OdpovědětVymazat
  2. jeeej, mňam, aj ja sa pripájam k milovníkom jablčníkov. A so škoricou? no výborne vyzerá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za super recept, koláč je moc dobrý. O víkendu jsem ho vyzkoušela, rychle vyfotila než se sní a šoupla na stránky. Díky

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...