neděle 25. listopadu 2012

Banana Bread


Když jsem se rozhodla, že zas jednou upeču Banana Bread, hledala jsem tady recept. Překvapivě jsem ho tu nenašla. Doplňuju teda, podle mého názoru, jeden ze základních receptů.

Banana Bread

Banánový chlebík je strašlivě jednoduchý. Jen se vše smíchá a neleje do formy. Současně je ale taky strašlivě dobrý. Banán chlebíku dodává vláčnost i chuť. Když vám doma zhnědnou banány, tohle je ideální využití. Protože čím měkči banány, tím lepší. Občas se přistihnu, jak v obchodě koukám na ošklivé  hnědé banány a přemýšlím, jestli není nějaká příližitost, na kterou by se hodil Banana Bread. No jo, taková lehká úchylka. :-)

Pro Banana Bread využívám recept z joyofbaking.com a podle chuti měním ořechy, doplňuju rozinky, brusinky, a podobně. 

Před rokem jsem pekla - Mandlové sušenky / Tuiles aux amandes

Recept:

Ingredience:
125 g pekanových ořechů
230 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžička jedlé sody
1/4 lžička soli
1 lžička skořice
2 vejce
120 g másla
450 g banánů
1 lžička vanilkového extraktu

Postup:
Opražíme si ořechy. Rozložíme je na plech a dáme na cca 10 minut do trouby rozehřáté na 150°C. Necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky.
Rozpustíme si máslo a necháme ho zchladnout.

Vymažeme nebo papírem vyložíme chlebíčkovou formu. Troubu rozehřejeme na 180°C.

V jedné misce smícháme rozmačkané banány, vejce, máslo a vanilkový extrakt. V druhé všechny suché ingredience - mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, skořici a sůl. Do suché směsi přidáme nakrájené ořechy.

Mokrou směs nalejeme na suchou a vařečkou zamícháme. Mícháme krátce, jen tak aby vše bylo mokré (dlouhé míchání by způsobilo, že by chlebíček byl tvrdý). Nalejeme do připravené formy a dáme péct na 55 - 60 minut. Vyzkoušíme párátkem, jestli je chlebíček hotový.

4 komentáře:

  1. že bych ho už konečně vyzkoušela? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Banana bread je vyborny, ja som ho pouzila raz uz aj na tortu miesto klasickeho piskotu.

    OdpovědětVymazat
  3. Jednou ho budu muset upéct, protože zaprvé musí být výborný a potom taky by nemusel až tak vadit těm co mají cukrovku :))

    Moc se ti to povedlo!

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...