Když jsem se rozhodla, že zas jednou
upeču Banana Bread, hledala jsem tady recept. Překvapivě jsem ho tu nenašla.
Doplňuju teda, podle mého názoru, jeden ze základních receptů.
Banánový
chlebík je strašlivě jednoduchý. Jen se vše smíchá a neleje do formy. Současně
je ale taky strašlivě dobrý. Banán chlebíku dodává vláčnost i chuť. Když vám
doma zhnědnou banány, tohle je ideální využití. Protože čím měkči banány, tím
lepší. Občas se přistihnu, jak v obchodě koukám na ošklivé hnědé banány a
přemýšlím, jestli není nějaká příližitost, na kterou by se hodil Banana Bread.
No jo, taková lehká úchylka. :-)
Pro Banana
Bread využívám recept z joyofbaking.com a podle chuti měním ořechy,
doplňuju rozinky, brusinky, a podobně.
Před rokem jsem pekla - Mandlové sušenky / Tuiles aux amandes
Před rokem jsem pekla - Mandlové sušenky / Tuiles aux amandes
Recept:
Ingredience:
125 g
pekanových ořechů
230 g hladké
mouky
150 g
krupicového cukru
1 lžička
prášku do pečiva
1/4 lžička
jedlé sody
1/4 lžička
soli
1 lžička
skořice
2 vejce
120 g másla
450 g banánů
1 lžička
vanilkového extraktu
Postup:
Opražíme si
ořechy. Rozložíme je na plech a dáme na cca 10 minut do trouby rozehřáté na
150°C. Necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky.
Rozpustíme
si máslo a necháme ho zchladnout.
Vymažeme
nebo papírem vyložíme chlebíčkovou formu. Troubu rozehřejeme na 180°C.
V jedné
misce smícháme rozmačkané banány, vejce, máslo a vanilkový extrakt. V druhé
všechny suché ingredience - mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, skořici a sůl.
Do suché směsi přidáme nakrájené ořechy.
Mokrou směs
nalejeme na suchou a vařečkou zamícháme. Mícháme krátce, jen tak aby vše bylo
mokré (dlouhé míchání by způsobilo, že by chlebíček byl tvrdý). Nalejeme do
připravené formy a dáme péct na 55 - 60 minut. Vyzkoušíme párátkem, jestli je
chlebíček hotový.
že bych ho už konečně vyzkoušela? :)
OdpovědětVymazatdoporučuju, je fakt dobrej :-)
VymazatBanana bread je vyborny, ja som ho pouzila raz uz aj na tortu miesto klasickeho piskotu.
OdpovědětVymazatJednou ho budu muset upéct, protože zaprvé musí být výborný a potom taky by nemusel až tak vadit těm co mají cukrovku :))
OdpovědětVymazatMoc se ti to povedlo!