pondělí 19. listopadu 2012

Buchta z podmáslí

Tak si říkám, že poslední dobou hledám na pondělní snídani pokaždé něco rychlého a nenáročného. Do něčeho zdlouhavého se mi teď moc nechce a ona taky taková obyč buchta je na pondělní snídani nejlepší. 

Buchta z podmáslí

Buchta z podmáslí je přesně taková - rychlá, nenáročná, ale taky dobrá a vláčná. Určitě se dá obměňovat přidáním třeba oříšků, nějaké polevy, krému či marmelády.

Buchta z podmáslí

Recept:
Upraveno z Paris Pastry

Ingredience:
120 g másla
150 g krupicového cukru
3 vejce
200 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
0,5 lžičky jedlé sody
špetka soli
210 ml podmáslí
1,5 lžičky vanilkového extraktu 

Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C a vyložíme dortovou formu (23 cm) pečícím papírem nebo vymažeme.

Třeme máslo s cukrem, dokud není světlé a lehké. Po jednom přidáváme vejce a po každém vždy dobře zamícháme.

V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do podmáslí přilejeme vanilkový extrakt.

Do máslové směsi na třikrát přidáme mouku a podmáslí, vždy dobře smícháme.

Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na cca 40 minut. Vyzkoušíme párátkem, zda je hotové, a necháme vychladnout.

2 komentáře:

  1. ta vypadá nádherně :) nadýchané buchty co se rozplývají na jazyku mám nejradši

    OdpovědětVymazat
  2. No to je přesně to co jsem potřebovala:) Nekakaová rychlá buchta přesně jak píšeš na pondělní rána :)))

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...