Tak si říkám, že poslední dobou hledám na pondělní snídani pokaždé něco rychlého a nenáročného. Do něčeho zdlouhavého se mi teď moc nechce a ona taky taková obyč buchta je na pondělní snídani nejlepší.
Buchta z podmáslí je přesně taková - rychlá, nenáročná, ale taky dobrá a vláčná. Určitě se dá obměňovat přidáním třeba oříšků, nějaké polevy, krému či marmelády.
Recept:
Upraveno z Paris Pastry
Ingredience:
120 g másla
150 g krupicového cukru
3 vejce
200 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
0,5 lžičky jedlé sody
špetka soli
210 ml podmáslí
1,5 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C a vyložíme dortovou formu (23 cm) pečícím papírem nebo vymažeme.
Třeme máslo s cukrem, dokud není světlé a lehké. Po jednom přidáváme vejce a po každém vždy dobře zamícháme.
V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. Do podmáslí přilejeme vanilkový extrakt.
Do máslové směsi na třikrát přidáme mouku a podmáslí, vždy dobře smícháme.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na cca 40 minut. Vyzkoušíme párátkem, zda je hotové, a necháme vychladnout.
ta vypadá nádherně :) nadýchané buchty co se rozplývají na jazyku mám nejradši
OdpovědětVymazatNo to je přesně to co jsem potřebovala:) Nekakaová rychlá buchta přesně jak píšeš na pondělní rána :)))
OdpovědětVymazat