No, a v rodině se myslím panna cotta ujala, vylizovali jeden kalíšek za druhým a ztěžovali si, že jsou strašlivě malinký. Ještěže jsem si ty na zítřejší snídani schovala. :-)
Recept:
Ingredience:
1 l smetany (používala jsem 31% ke šlehání)
6 plátků želatiny
6 lžic krupicového cukru
2 nektarinky
1 balíček dortového želé
Postup:
Nakrájejte si nektarinky na malé kousky a rozdělte je do připravených panáků (nebo do velké formy). Dortové želé připravte podle návodu a nechte lehce zchladnout. Pak ještě tekuté rozdělte do formiček, je to cca 1 lžíce na panáka. Dejte do ledničky zatuhnout (stačila cca hodinka).
6 plátků želatiny namočte do vody a nechte asi 10 minut nabobtnat. Mezitím nalijte smetanu do většího hrnce a dejte na plotnu. Nasypte do ní cukr a míchejte, aby se cukr rozpustil. Smetanu s cukrem ohřejte na 80°C a dejte do ní okapanou, nabobtnalou želatinu (želatina už by se neměla vařit). Míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí. Rozdělte do připravených kalíšků a dejte do lednice chladit. U malých kalíšků stačí na ztuhnutí cca 2 hodiny, u velké formy to bude kolem 6 hodin.
Žádné komentáře:
Okomentovat