Linecké je moje oblíbené cukroví, ale musí být fakt dobrý. V dětství jsme doma dělali linecké podle jiného receptu a mě to nikdy nechutnalo. Pak jsem získala tenhle recept a snědla bych klidně dávku na posezení. :-)
Recept:
Ingredience:
240 g másla
160 g moučkového cukru
350 g hladké mouky
2 žloutky
Marmeláda na slepení
Postup:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Snažíme se moc nehníst, jen tak, aby se těsto spojilo. Dlouhé hnětení způsobí tvrdé
cukroví. Zabalíme do fólie a dáme do lednice odležet (ideálně přes noc). Těsto
si před zabalením rozdělím na dva díly a z každého udělám placku o
průměru cca 10 cm, těsto se pak lépe rozvaluje.
Vyndáme těsto z lednice a necháme povolit. Předehřejeme
troubu na 180°C.
Těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 0,5 cm a
vykrajujeme. Polovinu děláme plnou a druhou polovinu s dírkou uprostřed.
Klademe na plech a dáme péct na cca 9 – 10 minut. Ideálně pečeme plné na jednom
plechu a s dírou na jiném, pečou se trochu jinou dobu. Pečeme, dokud
nezačnou lehounce hnědnout, linecké má být opravdu světlé.
Chvíli necháme na plechu vychladnout a sundáme. Necháme je
vychladnout a slepujeme marmeládou.
Sledujte mě i jinde
A kdyby se vám chtělo, sledujte mě na facebooku, twitteru, pinterestu, či instagramu. :-)
Sledujte mě i jinde
A kdyby se vám chtělo, sledujte mě na facebooku, twitteru, pinterestu, či instagramu. :-)
děláme taky tak=) a hlavně to chce nějakou dobrou kvalitní marmeládu, ne to zkazit něčim z jablek a řepy
OdpovědětVymazat