sobota 7. července 2012

Pařížský dort

Už hrozně dávno jsme se s kolegyní domluvily, že upeču dort na (jestli si dobře pamatuju) devadesátiny její babičky. Téma bylo Paříž. Říkala jsem si: "Paráda, vychází to na dny volna, to to krásně v pohodě upeču." Návrh dortu jsem měla celkem brzo a hrozně se těšila na jeho realizaci. Jenže, znáte to, realita je vždycky trochu jiná než plány.



Rodiče se rozhodli, že zrovna ten samý týden pojedou na dovolenou, a že bych jim mohla pohlídat psa. Naši bydlí v domku se zahradou, takže na hlídání se vždycky stěhuju k nim, v bytě by se Maxíkovi moc nelíbilo. No co, péct teda budu u nich. A tady přichází první jenže. Máma nemá pro pečení dortů vybavenou kuchyň, takže pěkně všechno sbalit a převézt. Probrala jsem všechny šuplíky, který v kuchyni mám, a vzala všechno, co by se jen trochu mohlo hodit. Byly toho dvě obrovský tašky.

S rodičema přišlo i druhé jenže. Měla jsem zafixováno, že se vrací až v neděli. Paráda, v sobotu dodělám dort, v neděli ráno ho předám a ještě stihnu uklidit. Ehm, ve čtvrtek mezi řečí při telefonátu s mámou zjistím, že se vrací už v sobotu. Takže do toho největšího bordelu při dokončování. Já se snažím dodělat dort, táta se snaží vybalit. No řekněte, kdo by se při tom nepohádal.

No a třetí jenže nachystalo počasí. Takový vedro! Kdo by to byl řek, že v červenci bude takovej hic ;-). Jestli jste v poslední době někdy nadávali na vedro, tak vězte, že u trouby a při práci s fondánem jsem nadávala násobně víc.

Takže nápad i plán byly výborný. Při realizaci to bylo peklo. A výsledek sice není ideální, ale v rámci možností je myslím celkem ucházející.


Lavor ganache


9 komentářů:

  1. výsledek je neskutečně krásný, jsi moc moc šikovná! :-) kivi

    OdpovědětVymazat
  2. Dekuju za komentare, vzdycky potesi :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Je absolutne bezvadny! Musel udelat radost :)

    OdpovědětVymazat
  4. diky, ted uz vim, ze udelal, tak se mi ulevilo. z predavani mam vzdycky nervy. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jak jste udelala a pridelala tu eifelovku? Pristi vik pecu dceri neco podobne,jen tema pohadky Beruska a cerny kocour.. vse se odehrava v Parizi,takze eifelovka nesmi chybet..napadu mam spoustu,ale prece jen,dobra rada je k nezaplaceni.. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobry den, Eifelovka je vyrezana z fondanu. Nejjednodussi je si vytisknout/nakreslit na papir eifelovku ve velikosti na dort, vystrihnout ji a pak podle toho necim ostrym vyriznout z fondanu.
      Dort je cely potazeny fondanem, takze k nalepeni eifelovky stacilo pouzit vodu.
      Snad to pomuze a at se povede :)
      Jana

      Vymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...