neděle 5. srpna 2012

Limetkový koláč

Limetkový koláč byl v mém seznamu už hodně dlouho. Pravda, v seznamu je klasický Key Lime Pie, takže ho tam pořád ještě nechám. Ale při hledání něčeho rychlýho jsem narazila na tenhle recept, tak proč ho nevyzkoušet. 

Limetkový koláč


Na korpus jsem použila můj oblíbený základ pod cheesecake s mandlema a s limetkama jde dohromady taky moc pěkně. Krémovou část jsem připravovala podle Vandy a musím potvrdit, že je výborný, takže pokud jste ho ještě nezkoušeli, hurá do toho. :-)

Limetkový koláč


Recept:
Ingredience:
130 g máslových sušenek
70 g mandlí
90 g rozpuštěného másla
1 lžíce tekutého medu

1 plechovka kondenzovaného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
1 vejce
250 ml limetkové šťávy (potřebovala jsem 7 limetek)
kůra z jedné limetky

Postup:
Mandle a sušenky rozemeleme. Přidáme máslo a vytvoříme drobenku. Na závěr přidáme med. Nasypeme do formy vyložené pečícím papírem a vymazané máslem. Rovnoměrně rozložíme na dno. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na asi 20 minut. Necháme vychladnout. 

V misce smícháme kondenzované mléko, vanilkový extrakt a vejce, přilejeme šťávu z limetek a kůru. Celé metličkou promícháme a nalejeme na vychladlý korpus. Dáme péct do trouby (170°C) na 15 - 20 minut. Koláč uprostřed nebude ještě úplně tuhý. Necháme vychladnout a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.

6 komentářů:

  1. Vypadá úžasně! A teďka v těch horkých dnech je to ta pravá sladká tečka. Já jsem našla v gurmetu ještě recept na citrónový koláč. Netuším ale kdy se k němu dopracuju :D

    OdpovědětVymazat
  2. Limetkový páj jsem v práci dělala docela často, až jsem si recept po chvíli docela zapamatovala a jak tak koukám, tak to je trochu více odlišné .. :D Ale zkusím někdy i tuhle verzi a zkusím, co je lepší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasicky limetkovy paj to urcite neni. Je to rychla a jednoducha variace. Zkuste a dejte vedet, jaky je vysledek ;)

      Vymazat
  3. dělala jsem podobný, vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, zda prosím používáš kondenzované mléko slezené, či neslazené? Je tam rozdíl v konzistenci i chuti :) Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...