sobota 26. ledna 2013

Jak jsem se učila zdobit královskou glazurou

Zdobení královskou glazurou se mi vždycky moc líbilo, je to elegantní, jemné a krásné. Čas od času koukám na nějaký video (nebo jen fotky) nějakého profíka a žasnu. Třeba nad tím, jak je možný, že jim to drží v podstatě úplně ve vzduchu (třeba i proti gravitaci). Říkala jsem si, že tohle asi nikdy zkoušet nebudu, nemám na to trpělivost ani zručnost. No ale, co se nestalo, k vánocům jsem dostala kurz zdobení královskou glazurou v TopCake Studio a tam jsem to prostě zkusit musela. Ježíšku, díky! :-) 

Během kurzu jsme postupně zkoušeli různé techniky zdobení (takže finální dort toho na sobě má fakt hodně). Některé mi šly líp, některé nešly vůbec, ale aspoň teoreticky už základy znám. Teď už jen tak 1000 hodin tréninku a třeba mi to i půjde. :-)

Zdobení královskou glazurou je strašlivě křehký. Čím víc už jsem toho na dortu měla ozdobenýho, tím víc se mi klepaly ruce. Děsila jsem se toho, že do toho drknu a celý to spadne. Naštěstí nespadlo a i cestu domu dort přežil bez úhony. Teď si ho tu vystavím a nikdo se ho nebude smět ani dotknout.

royal icing


royal icing



royal icing


Před rokem jsem pekla - Skořicoví šneci

5 komentářů:

  1. měla by si ho dát do takové té skleněné krabice a lasery a různými zařízeními jak to dělají ve filmech :D Místo diamantu by tam byl tvůj dort :D
    Moc se mi to líbí, vypadá to úžasně a jde vudět, že sis na tom dala hodně záležet ! :)) Ta kytička, jak jsi ji namalovala? Vůbec to nechápu, sice vím, že rukou ale nějak tomu nemůžu uvěřit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky :-). Kyticka je malovana podle sablony taky kralovskou glazurou pomoci stetecku. Zrovna tahle cast je celkem jednoducha, ale vypada efektne. :-)

      Vymazat
  2. naučila - opravdu! :)
    to si zaslouží obdiv, je to umění

    OdpovědětVymazat
  3. To si mě pobavila, ale výstavní dort to bez pochyby je! :)
    Taky pořád nechápu, jak to může takhle držet a ta květina na vrchu je přenádherná!!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý deň. Nemám slov! Je to nádherné a elegantné. Obdivujem vašu trpezlivosť a šikovnosť. Keď to takto pôjde ďalej, tak vám budeme musieť u nás v časopise zriadiť pravidelnú rubriku :-)))

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...