neděle 2. června 2013

Jahodový cheesecake

Dnešní počasí přesně vybízí k zapnutí trouby a upečení něčeho dobrého. Nebo na dohánění restů. Takže tady je jeden z mých restů, který vám může sloužit jako inspirace pro dnešní pečení. 

Jahodový cheesecake


Recept je kombinací několika, které jsem už dřív používala. Korpus je zcela klasický sušenkový. Náplň jsem dělala podle staršího receptu a momentální nálady. Než jsem začala péct, myslela jsem, že ho sem ani nebudu dávat, ale chutnal tak moc, že recept nechci zapomenout. :-)

Recept:

Ingredience:

Sušenkový korpus:
200 g sušenek (používala jsem BeBe)
50 g krupicového cukru
120 g rozpuštěného másla

Na náplň:
500g krémového sýra (Philadelphia, Buko)
250g bílé čokolády
1 vejce
250g jahod

Na dozdobení:
1 sáček dortové želatiny (jahodové)
250 g jahod

Postup:

Zapneme si troubu na 150°C a připravíme formu o průměru 23 cm (vyložíme ji pečícím papírem nebo vymažeme máslem).

Sušenkový korpus:
Rozdrobíme sušenky. Smícháme je s cukrem a zalijeme rozpuštěným, vychladlým máslem. Promícháme, nasypeme do formy a dobře upěchujeme na dno a okraje. Zakryjeme potravinářskou folií a dáme do lednice.

Náplň:
Rozpustíme ve vodní lázni bílou čokoládu a necháme ji chladnout. Rozmačkáme si jahody. Krémový sýr rozmícháme dohladka, přidáme k němu vychladlou čokoládu, zamícháme. Přidáme vejce a znovu zamícháme. Na závěr přidáme rozmačkané jahody.

Náplň nalejeme na korpus a dáme péct na cca 60 minut. Dort by se měl být uprostřed ještě lehce hýbat. Necháme vychladnout a dáme do lednice na několik hodin (většinou ho tam nechávám přes noc).

Dozdobení:
Připravíme si dortovou želatinu podle návodu. Na dort naskládáme jahody podle fantazie a zalejeme želatinou. Necháme ztuhnout.

2 komentáře:

  1. u nás bych se musela upéct, prší tady už měsíc!
    vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  2. jde ten syr nahradit mascarpone?

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...