neděle 17. srpna 2014

Změna je život ...

Zatím jste u mě nacházeli převážně recepty, ale změna je život. Čas od času tu teď najdete i jiné příspěvky než recepty. 

Proč? 
  • Za prvé jsem změnila práci a už nepeču pondělní snídaně (hurá a fňuk zároveň), tak tu nemám tolik co sdílet. 
  • Za druhé se mi prostě chce napsat a sdílet i něco jiného než recept. V hlavě mám tuhle myšlenku už strašně dlouho a teď už třeba nastal ten správný čas.
  • Za třetí si někde chci zaznamenat, co mě zrovna baví, inspiruje, či co jsem objevila. Takový můj veřejný deníček.



Objev týdne - Lečo
Tenhle týden jsem objevila (teda spíš znovu objevila) lečo. Asi si říkáte "Co? Lečo? Vždyť to zná každý." Uvedu to na pravou míru. Ano, znala jsem ho už dřív, jen jsem si teď uvědomila, že je to super slow carb jídlo. Už asi půl roku se totiž snažím jíst podle Tima Ferrise a jeho slow carb diety - tedy nejím většinu sacharidů. Poslední dva měsíce moje sebekázeň ale hodně pokulhávala a těch prasících dní bylo nějak víc, než by mělo. Vždycky tam najednou byla nějaká svatba, víkend v Budapešti, služební cesta v Tel Avivu, ... a to se mi prostě nechtělo omezovat a užívala jsem si. Bylo to super. Ale nejde to tak pořád. Na začátku srpna mě to už naštvalo a dala jsem si veřejný závazek, že 4 týdny budu striktně dodržovat. Za každý den, kdy dietu poruším, pošlu 500 Kč na charitu. Tak asi chápete, že jsem teď nadšená z každýho novýho objevenýho jídla, který si můžu dát. A minulý týden to bylo právě lečo. Měla jsem ho během týdne snad čtyřikrát a pořád se na něj těším.
Mimochodem, dva týdny závazku jsou za mnou a zatím jsem nehřešila ani jednou. Jsem na sebe děsně pyšná. :-)

Svatební dort
Minulý týden se ženil můj bratr a já s nadšením pekla svatební dort. Už jsem se tu minulý týden chlubila, ale musím ještě jednou. Celý týden jsem ho pak na zeptání (no dobře, někdy jsem si to zeptání trošičku vynutila :-)) ukazovala. Reakce mě strašně moc těšily, tak díky za ně, moje srdíčko plesalo.


svatebni dort
Svatební dort pro bratra, ještě jednou se prostě pochlubím :-)


Co mě zrovna baví - Pentatonix
Znáte Pentatonix? Jestli ne, poslechněte si je. Já jsem z nich nadšená a poslední týden skoro neposlouchám nic jiného. Objevila jsem je už skoro před rokem, ale tenhle týden jsem na ně znovu narazila a nemůžu si pomoct.

Ať to nemusíte hledat, tu jsou dvě ukázky:



Trocha inspirace na závěr
Strašně ráda prohlížím krásný dorty. Je to pro mě obrovská inspirace a přiznávám, že se je pak snažím napodobovat. Ještě je přede mnou dlouhá cesta, ale učím se a v mezičase obdivuju práci těch lepších. :-) Na mém Pinterestu mám už celkem slušnou sbírku dortů, tady jen několik nových objevů z minulého týdne. Snažím se k nim dát vždycky zdroj, ale někdy to není úplně jednoduché.



http://cakesdecor.com/cakes/49739

http://www.stylemepretty.com/gallery/picture/1856246/

Styl Velký Gatsby  

Sledujte mě i jinde
A kdyby se vám chtělo, sledujte mě na facebooku, twitteru, pinterestu, či instagramu. :-)


3 komentáře:

  1. Úplně Tě chápu Jani, já na svém blogu také začla sdílet poslední dobou více článků nejen o jídle. Nejdřív jsem byla plná rozpaků, zda mě za to ostatní nezačnou "kamenovat", že to má být foodblog a ne nějaká vykecávárna. Ale co, je to můj blog a já ho nikdy neškatulkovala. Těším se na Tvé další příspěvky a v tomto rozhodnutí Tě plně podporuji. =) Vendula

    dobrotydulinka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ty dorty nakonec a tvůj svatební pro bráchu vypadají naprosto bezkonkurenčně..:) Krása! :)
    Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...