pondělí 1. září 2014

Pyšná Janička ...


Před čtyřmi týdny jsem na facebook napsala:

"Pratele, dlouho jsem o tom premyslela, ale proste na sebe musim usit bic...

Takze tu jeden verejny zavazek:
Ode dneska 4 tydny budu dodrzovat slow-carb dietu (6+1). Za kazdy den, kdy dietu porusim, poslu 500 Kc na charitu.

Uff, bud to zabere, nebo me to bude stat strasne moc penez..."

A jak to dopadlo? Dobře, ale chvílema jsem měla na mále... :-)


První týden
Nejhorší byl první týden, kdy jsem si na striktní režim teprve zvykala. Na druhou stranu na začátku jsem ještě byla plná nadšení a odhodlání. Takže se to pěkně doplnilo a první týden jsem zvládla. Byla jsem na sebe strašlivě pyšná. Zvlášť když jsem ten první pátek pekla a zdobila svatební dort. Opravdu jsem tenkrát ani neochutnala krém a jen doufala, že bude dobrý (vyšlo to). :-)

Co na mě fungovalo
Od půlky jsem si už hodně věřila, že to dám s nulovou penalizací. Hodně na mě fungovala ten veřejný závazek. Vlastně by mi ani tak moc nevadilo poslat nějaký ty peníze, ale říkat pak všem, že jsem to nezvládla? Ne, ne, to se mi fakt nechtělo. No a poslední týden už jsem se těšila, jak se budu strašlivě chlubit. :-) To už jsem prostě věděla, že to neporuším.

Zároveň jsem si v průběhu vytvořila několik šidítek na překonání slabších chvilek. Tak třeba zmrzlý tvaroh na klacku, zmrzlý tvaroh s avokádem na klacku, zmrzlý tvaroh se skořicí na klacku, ... dobře, je to trochu monotónní, ale když je to skoro jediný, co se dá upravit do podoby dezertu, berete, co je. :-) 

Cheat days
Prasící dny jsou kapitola sama pro sebe. Každý týden jsem se na něj připravovala už několik dní dopředu (asi tak od pondělka). Plánovala si, co si dám, kam zajdu. Těšila se jak malý děcko. A vždycky to stálo za to. Zajímavý je, jak se člověk těší na úplně běžný potraviny, které v průběhu týdne nejí. Třeba ovoce nebo pečivo jsou naprostý luxus – mňam.

A co dál?
Co dál? No, pokračuju dál, jen to teď zkusím bez hrozby penalizace a veřejného zostuzení. Uvidíme, jak to půjde. Třeba se k nějakému závazku zase vrátím.

A aby charita nepřišla zkrátka, něco jí taky pošlu. Přece jen mi pomohla překonat ty čtyři týdny.

Shrnutí na závěr
Penalizace: 0 Kč 
Kilo: - 4 
Hrdost: obrovská :-) 



Sledujte mě i jinde
A kdyby se vám chtělo, sledujte mě na facebooku, twitteru, pinterestu, či instagramu. :-)

2 komentáře:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...