středa 26. listopadu 2014

Vánoční cukroví - Linecké cukroví



Linecké je moje oblíbené cukroví, ale musí být fakt dobrý. V dětství jsme doma dělali linecké podle jiného receptu a mě to nikdy nechutnalo. Pak jsem získala tenhle recept a snědla bych klidně dávku na posezení. :-)

Linecké cukroví

Recepty na další vánoční cukroví.

Recept: 

Ingredience:
240 g másla
160 g moučkového cukru
350 g hladké mouky
2 žloutky

Marmeláda na slepení

Postup:
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Snažíme se moc nehníst, jen tak, aby se těsto spojilo. Dlouhé hnětení způsobí tvrdé cukroví. Zabalíme do fólie a dáme do lednice odležet (ideálně přes noc). Těsto si před zabalením rozdělím na dva díly a z každého udělám placku o průměru cca 10 cm, těsto se pak lépe rozvaluje.

Vyndáme těsto z lednice a necháme povolit. Předehřejeme troubu na 180°C.

Těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 0,5 cm a vykrajujeme. Polovinu děláme plnou a druhou polovinu s dírkou uprostřed. Klademe na plech a dáme péct na cca 9 – 10 minut. Ideálně pečeme plné na jednom plechu a s dírou na jiném, pečou se trochu jinou dobu. Pečeme, dokud nezačnou lehounce hnědnout, linecké má být opravdu světlé.

Chvíli necháme na plechu vychladnout a sundáme. Necháme je vychladnout a slepujeme marmeládou.


Sledujte mě i jinde
A kdyby se vám chtělo, sledujte mě na facebooku, twitteru, pinterestu, či instagramu. :-)

1 komentář:

  1. děláme taky tak=) a hlavně to chce nějakou dobrou kvalitní marmeládu, ne to zkazit něčim z jablek a řepy

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...