neděle 14. února 2016

Avokádovo čokoládová pěna

Poslední dobou hodně často připravuju tuhle čokoládovou pěnu z avokáda a banánu. Pár ingrediencí, neskutečně jednoduchá příprava a výsledkem je lahodná, jemná čokoládová pěna. 

avokadovo cokoladova pena


U receptu je hodně důležité, aby avokádo a banán byly hodně zralé. Málokdy je koupím tak zralé, jak potřebuju, nechávám je doma několik dní dojít. Na chuti je zralost opravdu hodně znát. Banán zároveň funguje jako sladidlo, takže když budete mít málo zralý banán, budete asi muset přidat víc medu.

Do pěny někdy přidávám trochu instantního kafe, skořici, nebo vanilku. Chuť pěny to lehce změní, tak klidně taky vyzkoušejte.

A tip na závěr, pěna se dá taky výborně zmrazit. Čas od času si touhle směsí naplním formičky na nanuky a v mrazáku mi pak vydrží celkem dlouho.


Recept:

Ingredience:
1 zralé avokádo
1 zralý banán
2 - 3 lžíce kakaa
1 lžička kokosového oleje
1 lžička medu

Postup:
Avokádo vypeckujeme a lžící vydloubneme dužinu. Pak jen všechny ingredience dáme do mixeru a mixujeme, dokud nemáme jemnou pěnu. V průběhu několikrát setřeme stěrkou stěny mixeru. Na konec ochutnáme a případně ještě dosladíme medem. Pěnu rozdělíme do mističek a můžeme hned podávat. Pokud ji nechceme hned podávat, vydrží v lednici několik dní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...