neděle 15. ledna 2012

Chleba mě definitivně porazil

Housky, rohlíky, veky, ciabatty a podobné pečivo je v pohodě, ale jakmile to má mít podobu bochníku, je to divný.

žitný chleba s kmínem

Pokusů už bylo dost. Nevyskytla se mezi nima žádná vlaštovka naznačující, že by to jednou třeba mohlo jít. Ani nevím, kde je problém. Těsto poctivě, pěkně ručně uhnětu (a pořádně se u toho zapotím). Většinou to krásně vykyne (i s vlastním kváskem). Dám to do trouby, testuju poklepem a zní to dutě. Nechám to vychladnout, zakrojím a uvnitř je to divný. Experimentovala jsem s různými recepty, ingrediencemi, zpracováním, délkou pečení, plechem, kváskem a droždím, použila jinou troubu a nic. Pořád je to divný.

Takže to definitivně vzdávám a smiřuju se s tím, že chleba prostě neumím.

Určitě chápete, že sem tentokrát recept nedávám, ale alespoň linky na ty šťastnější - Catalinin žitný chléb či Luciin ruský žitný.

žitný chleba s kmínem

1 komentář:

  1. Ahoj, já peču chleba v římském hrnci a funguje to bezvadně...

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...