neděle 18. března 2012

Máslové blondies

Venku je tak krásně, takže na nějaké dlouhé pečení nebylo ani pomyšlení. Ideálně smíchat, dát na plech a krátce péct. Myslím, že tenhle recept to přesně splňuje.

butterscotch blondies

Blondies jsou taková světlá obdoba brownies. Někdy se dělají z bílé čokolády, ale tyhle jsou jen máslové, takže jsou brownies podobné spíš konzistencí než chutí. Dělají se ze zhnědlého / zkaramelizovaného másla a právě máslo jim hodně dává chuť. Je to základní chuť, která se dá obohatit různými způsoby - ořechy, čokoládou, sušeným ovocem, apod.

Původní recept je z Café Johnsonia, jen trochu jsem upravovala množství některých ingrediencí.

Ingredience:
120 g másla
340 g světlého cukru muscovado
2 velká vejce
2 lžička vanilkového extraktu
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli

Postup:
Předehřejeme troubu na 190°C a formu o velikosti 23x3cm vyložíme pečícím papírem.

Máslo rozpustíme a necháme vařit, dokud nezhnědne. Hned ho přendáme do mísy a smícháme s cukrem. Směs necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme. V jiné míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs přisypeme do tekuté a zamícháme. Těsto bude hodně hutné a jde trochu hůř dohromady. Když máme těsto jednolité, přesuneme ho na plech a natlačíme ho rovnoměrně na celý plech.

Dáme péct na cca 20 - 25 minut. Vyzkoušíme párátkem, mělo by zůstat čisté. Necháme úplně zchladnout, nakrájíme a podáváme.

1 komentář:

  1. Před několika hodina jsem dopekl. Zdálo se tvrdé a ošklivé, ale jen do doby než ho zasáhl nůž a lačná ústa. Je skvělé, báječně úžasné a na jazyku krásně rozpustile rozpustné. Díky za tento recept. LIDI, PEČTE BLONDIES! A buďte při tom trochu blond :o)). Marcel

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...