neděle 15. dubna 2012

Jarní narozeninový dort

Máma měla v týdnu šedesátiny (vím, že se věk u žen nemá říkat, ale stejně byste to z dortu poznali :)), takže to chtělo něco speciálního. Už dlouho jsem si chtěla vyzkoušet nějaký větší dort a tohle byla perfektní příležitost. Kdyby se to náhodou nepovedlo, rodina to přežije.

jarni narozeninovy dort

Když jsem o něm začala přemýšlet, bylo venku krásně. Přišlo jaro, sluníčko, modré nebe, první zelená tráva, ptáčci a i na mě přešla jarní nálada. Od začátku jsem si říkala, že to bude pěkně kýčovitý, a když už kýč, tak pořádný. U vymýšlení jednotlivých prvků jsme se myslín celkem pobavily ;-) a výsledek vidíte na fotce.

jarni narozeninovy dort

V mém "to bake" listu už celkem dlouho byl Australian mud cake (australský blátivý dort), který se pro velký dorty perfektně hodí. Připravila jsem dva druhy korpusů - tmavý čokoládový a světlý čokoládový - a dva druhy ganache - zase z tmavé hořké čokolády a z bílé čokolády. Spodní a horní vrstva byla tmavá, prostřední pak byla světlá.

jarni narozeninovy dort

Příprava zabrala čtyři dny. Během týdne jsem po večerech pekla korpusy, připravovala ganache a nakonec spojovala celý dohromady. V pátek jsem si na dokončení vzala dovolenou. Čistého času jsem nad dortem ztrávila pěkných 14 hodin.

casti dortu

7 komentářů:

  1. Krásný obrdort. A ty jarní motivy jsou opravdu úžasné, já bych se u toho bavila taky.

    OdpovědětVymazat
  2. WOW!!!!Nádhera!! A zárověň přející závist, také chci umět dělat takové dorty..krááása...

    OdpovědětVymazat
  3. Překvapuje mě, že tvůj nádherný blog ještě neznám! Chválím práci. Jsi moc šikovná! Přidávám se k pravidelným čtenářům ;)
    můžu tě pozvat na prohlídku svého blogu? gurmankalenulka.blogspot.com (zde probíhá i první soutěž) a druhý blog je o zdravém stravování zdravejist.blogspot.com

    Přeji krásný víkend !!!

    OdpovědětVymazat
  4. ty bláho, 4 dny...z toho bych se zbláznila:D

    ale výsledek je opravdu super, jsi cukrářka?

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky, cukrářka nejsem, jen se tím ve volném čase bavím ;-)

      Vymazat
  5. ahoj mohla bych někde získat recept???jinak krááááásnej blog! :-)

    OdpovědětVymazat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...