Krásně vláčné těsto jablečný koláč podle receptu ze smitten kitchen výborně doplňují velké skořicových jablíček. Na blogu se píše, že druhý den je ještě lepší. Na to jsem zvědavá, protože už teď je mooooc dobrý. :-)
Ingredience:
6 jablek
1 lžíce skořice
5 lžic cukru
330 g hladké mouky
1 lžíce prášku na pečení
1 lžička soli
240 ml oleje (např. slunečnicového)
400 g krystalového cukru
60 ml pomerančové šťávy
2 1/2 lžičky vanilkové esence
4 vejce
Postup:
Předehřejem si troubu na 175°C a vymažeme formu.
Oloupeme a nakrájíme jabka na větší kousky. Posypeme skořicí a cukrem, promícháme a necháme stát, než si připravíme těsto.
Ve velké misce smícháme mouku, prášek na pečení a sůl. V druhé misce promícháme olej, pomerančovou šťávu, cukr a vanilkovou esenci. Mokrou směs smísíme se suchou a postupně po jednom přidáváme vejce.
Do formy nalijeme polovinu těsta. Na něj naskládáme polovinu jablek. Přelijeme zbytkem těsta a navrch naskládáme zbylá jablka. Vložíme do trouby a pečeme cca hodinu až hodinu a půl (záleží na formě). Jestli je koláč hotový, vyzkoušíme párátkem. Začala jsem zkoušet cca po hodině pečení a hotový byl tak po hodině a deseti minutách.
Žádné komentáře:
Okomentovat