středa 31. srpna 2011

Domácí müsli tyčinky

Celý den se těším na to, jak večer nebudu nic dělat a půjdu brzo spát. Přijdu domu, po chvíli si sednu, otevřu poslední Apetit a po chvíli narazím na recept domácích müsli tyčinek. Na fotce vypadají krásně a jsou fakt jednoduchý. Projdu skříně v kuchyni a bohužel zjistím, že mám doma i všechny ingredience. No, nedá se nic dělat, musím je upéct.


Pravda je, že müsli tyčinky bych na pondělní snídani asi neriskovala. Takže tentokrát jsem pekla spíš pro sebe a moc se na zítřejší snídani těším. Jsem zvědavá, jestli se někdo přidá. ;-)

Původní recept je ze zářijového Apetitu a dá se krásně upravovat podle chuti. Můžete měnit oříšky, semínka, sušené ovoce nebo třeba doplnit čokoládu. Tady je moje dnešní verze:

Ingredience:
100 g másla
200 g ovesných vloček
125 g slunečnicových semínek
50 g nasekaných vlašských ořechů
3 lžíce medu
100 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
100 g sušených brusinek

Postup:
Předehřejeme troubu na 160°C a formu o velikosti 18x25 cm vyložíme pečícím papírem. Do ní nasypeme vločky, semínka a ořechy, vložíme do trouby a necháme zezlátnout (cca 5 - 15 minut).

Mezitím na plotně ve větším hrnci rozpustíme máslo, cukr a med. Přidáme směs z trouby, skořici a brusinky. Vše zamícháme a nasypeme zpět do formy. Uhladíme a dáme péct na 30 minut.

Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout a rozkrájíme na cca 12 kousků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...