středa 14. září 2011

Ovesné tyčinky s černorybízovým džemem

Nedávno jsem narazila na zajímavý recept na tyčinky z ovesných vloček. A když jsem teď dojedla svoje snídaňové müsli tyčinky, nastal přesně ten okamžik, kdy je upéct.


Byt mi teď po dopečení voní jako kapsičky od McDonald's, takže radši půjdu rychle spát nebo se do toho pustím už teď.

Původní recept z joyofbaking.com používá malinový džem.

Ingredience:
115 gramů másla (pokojové teploty)
200 gramů přírodního cukru
1 vejce
1 lžička vanilkové esence
165 gramů hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
180 gramů ovesných vloček
240 ml džemu (já použila černorybízový)

Postup:
Předehřejeme si troubu na 175°C, vymažeme nebo pečícím papírem vyložíme menší pekáček (23 x 23 cm).

V míse třeme máslo s cukrem, dokud směs není lehká a nadýchaná. Přidáme vejce a vanilkovou esenci a zašleháme. V druhé misce si promísíme mouku, jedlou sodu a sůl. Suchou směs přidáme k máslové směsi a mícháme, aby se vše dobře spojilo. Už jen vařečkou do těsta zamícháme 155 g ovesných vloček.

2/3 těsta dáme do připravené formy a co nejrovnoměrněji přitlačíme na dno. Na těsto namažeme džem. Do zbylého těsta dodáme ještě 25 g vloček a nadrobíme na vrstvu džemu. Zase se snažíme, aby těsto bylo rozdrobené rovnoměrně. Lžící lehce přitlačíme.

Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, vločky krásně zezlátnou. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na kousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...