neděle 16. října 2011

Tvarohové řezy / Cheesecake squares

Poslední dobou jsem pekla jen samé ovocné recepty a chtěla už jsem trochu změnu. Takže tu mám cheesecake, ale v trochu netradiční podobě. Ingredience jsou naprosto stejné jako na klasický cheesecake, jen se liší poměr základu a náplně. V téhle podobě je přece jen trochu lehčí a člověk nemá tolik výčitek.


Původní recept je z joyofbaking.com, v náplni jsem upravila množství cukru a na část nasypala jablka.


Ingredience:
Základ:
200 gramů sušenek (BeBe či podobné)
30 gramů krystalového cukru
115 gramů másla (rozpuštěného a zchladlého na pokojovou teplotu)

Náplň:
450 gramů sýra Buko (či Philadelphie)
70 gramů krystalového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
1 lžička vanilkové esence
2 vejce

Postup:
Předehřejeme troubu na 160°C. Vyšší plech o rozměrech přibližně 23 x 33 cm vyložíme alobalem a lehce vymažeme máslem.

Základ:
Sušenky rozdrobíme a v menší míse smícháme s cukrem a máslem. Směs nasypeme na plech a rovnoměrně upěchujeme. Dáme do trouby a pečeme 10 minut.

Zvýšíme teplotu v troubě na 180°C.

Náplň:
Šleháme sýr do krémova. Přidáme cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilkovou esenci a šleháme. Po jednom přidáme vejce.
Směs nalejeme na základ, uhladíme a dáme do trouby. Pečeme 18-20 minut, sýrová náplň má být pevná a uprostřed ještě trochu vláčná.

Po vyndání z trouby ořízneme kraje a necháme úplně vychladnout. Poté necháme ještě několik hodin (ideálně přes noc) v lednici. Krájení nám usnadní nahřátí nože v horké vodě mezi každým řezem (nůž vždy otřeme).

Podávat můžeme samotné nebo s ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...