sobota 18. února 2012

Scones se smetanou a domácím meruňkovým džemem

Nemůžu si pomoct, ale čím víc scones peču, tím je mám radši (a to je mám ráda už od začátku). Jsou výborný na různý způsoby a zároveň jsou tak strašně jednoduchý a rychlý, že se dají udělat, kdykoliv si na ně někdo vzpomene.

scones

Tahle verze je z joyofbaking.com a z receptů, které jsem v poslední době testovala, je jedna z nejlepších. Scones jsou vláčné, jemné a chuťově velmi příjemné. Tyhle se určitě musí jíst na sladko a se zakysanou smetanou a domácím meruňkovým džemem jsou fakt geniální.

Ingredience:
260 gramů hladké mouky
50 gramů cukru krupice
2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
75 gramů másla (chladného)
1 velké vejce
1 lžička vanilkového extraktu
120 ml smetany na vaření (12 %)

Postup:
Předehřejeme troubu na 190°C a plech si vyložíme pečícím papírem.

V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidáme na malé kousky nakrájené máslo a prsty zpracujeme do konzistence jemné drobenky.
V menší misce smícháme smetanu, vejce a vanilku. Směs nalejeme na moučnou směs a zamícháme. Mícháme jen, aby se vše smíchalo. Pokud se míchá moc, jsou pak scones tvrdší.

Vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a jen párkrát prohněteme (cca pětkrát). Vytvoříme kruh o tloušťce cca 3 cm. Rozkrojíme na 8 trojúhelníků.

Přesuneme na plech, necháme mezi nimi mezery. Potřeme smetanou a dáme péct na 15 - 18 minut. Pečeme dozlatova, můžeme otestovat párátkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...