sobota 25. února 2012

Shortbread s brusinkama a bílou čokoládou

Už jen vzpomínka na shortbread s brusinkama a bílou čokoládou, hned bych si ho zas dala.

shortbread s brusinkama a bílou čokoládou

Shortbread je super - rychlý na přípravu, základní těsto se dá obměňovat podle chuti, dá se celkem dlouho skladovat (teda, mě se ještě nepodařilo ho skladovat, vždycky se nějak hned sní :-)) a samozřejmě je stráááášně dobrý.

Tenhle recept je převzatý z joyofbaking.com.


Ingredience:
115 gramů másla (pokojové teploty)
50 gramů krupicového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
100 gramů hladké mouky
40 gramů žluté kukuřičné mouky (polohrubé)
1 lžíce kukuřičné moučky (cornstarch)
1/8 lžičky soli
50 gramů sušených brusinek
50 gramů bílé čokolády

Postup:
Předehřejeme si troubu na 150°C a připravíme koláčovou formu o průměru cca 20 cm (ideálně s vyjímatelným dnem).

Utřeme máslo s cukrem do hladka, přidáme vanilkový extrakt. V druhé misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, kukuřičnou moučku a sůl. Moučnou směs přidáme k máslu a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájenou čokoládu a brusinky.

Vysypeme těsto do formy a rovnoměrně přitlačíme ke dnu. Vidličkou propícháme povrch, aby se shortbread při pečení nenafouknul. Dáme do trouby a pečeme 40 - 50 minut do lehce zlatavé barvy. Vyndáme z trouby a necháme 5 minut chladnout. Rozkrájíme na 12 kousků a necháme úplně vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...