neděle 12. února 2012

Shortbread

Shortbread je klasické skotské pečivo. Složené je jen ze základních ingrediencí - mouka, cukr a máslo. Chuť sušenek tedy záleží hlavně na kvalitě másla.

shortbread

Tenhle recept je z joyofbaking.com. Původně je připravovaný do formy o průměru 20 cm, já ho dělala do větší.

Ingredience:
125 gramů hladké mouky
40 gramů kukuřičné mouky
65 gramů krystalového cukru
150 gramů chladného másla
1/3 lžičky soli

Postup:
Předehřejeme troubu na 150°C a připravíme si formu na koláč o průměru 23 cm.

Ve velké misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, cukr a sůl. Nastrouháme na směs zmrzlé máslo. Prsty vypracujeme směs do konzistence drobenky. Nasypeme do formy a rukou rovnoměrně přitlačíme. Vidličkou uděláme dírky do povrchu a dáme do trouby. Pečeme 40 až 50 minut do lehce zlaté barvy.

Po vyndání z trouby necháme pár minut chladnout. Pak nakrájíme na kousky (16 kusů) a necháme úplně vychladnout.

Shortbread v uzavřené nádobě vydrží i týden.

1 komentář:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...